Пароконвектомати
Розгорнути...Згорнути...
Показано з 1 по 13 із 13 (всього 1 сторінок)
Пароконвектомати замінюють собою більше половини всього теплового обладнання, виконуючи ті ж дії, що і духові шафи, електроплити, поверхні для смаження, пароварки та грилі. Купити пароконвектомат для ресторанного бізнесу варто лише через те, що в ньому можна варити та запікати, тушкувати і смажити, а також бланшувати та готувати на пару. Всі відомі кулінарні методи теплової обробки продуктів тепер можливо провести завдяки лише одному апарату.
Сама назва техніки відповідає на питання про режими роботи:
пар - для створення найніжніших страв з риби, м`яса чи овочів;
конвекція (тобто циркуляція гарячого повітря всередині камери) - для випічки борошняних виробів, запікання рибних чи м`ясних страв, на яких утворюється апетитна хрустка скоринка, приготування омлетів, лазаньї, запіканок та багатошарових страв;
комбінований режим (одночасно пар і конвекція) - відмінне рішення для виробництва дієтичних страв і гастрономічних експериментів з будь-якими продуктами.
Виконує пароконвекційна шафа також функцію регенерації – вона дуже важлива при організації банкетів і виїзних заходів, коли постає необхідність готувати страви про запас, але при цьому подавати їх до столу в первозданному вигляді.
Який купити пароконвектомат електричний чи газовий?
Перше питання, що виникає перед ресторатором і кухарем - купити пароконвектомат електричний або газовий і в чому полягає різниця між ними?
Тут все залежить від особистих переваг, а також можливостей приміщення, де таке обладнання буде встановлено. Електричний професійний пароконвектомат на сьогоднішній день особливо звичний та зручний, працювати з ним просто також і з міркувань безпеки. Однак і газові апарати по популярності електричним не поступаються, особливо якщо врахувати той факт, що газові моделі знову стали активно випускатися багатьма виробниками. Газ – доки що дешеве природне паливо. Воно дозволяє готувати на всі 100% корисні страви, не виділяючи при своїй роботі канцерогенів, що здатні вбити все найкраще навіть в самому «здоровому» продукті.
Переваги пароконвектомата
Відтепер готувати стало набагато зручніше, бо вже немає необхідності постійно стежити за процесом приготування - помішувати страви, заглядати в духовку або навіть зрушувати кришку! До того ж у пароконвектоматі можлива повноцінна випічка хліба та хлібобулочних виробів.
Пароконвектомат дозволяє зберігати вітаміни та первинний вигляд продукту. Це здорове харчування, адже Ви готуєте без жиру! На ньому можна водночас готувати такі різні види продуктів, як м`ясо, рибу та овочі, але при цьому запахи змішуватися не будуть! Обладнання може відразу замінити одразу декілька видів обладнання на кухні, бо він вміє відварювати, запікати, смажити та випікати.