Піца-преси застосовуються для «гарячого» пресування тістової заготовки для піци, що дозволяє не лише надати красту необхідної форми, але й одночасно підпекти його. Час формування однієї заготовки становить трохи більше дев'яти секунд. Підпікання виключає рефлекторне стягування коржика після виходу з-під преса, але ще важливіше те, що легка скоринка, що утворилася, перешкодить проникненню в тісто вологи з начинки. Всі заготовки виходять однієї форми та необхідної товщини та, завдяки спеціальній формі пластин, з бортиком.
Піца-преси прості в експлуатації, навіть якщо використовуються неспеціалізованими операторами, мають сталеву структуру та оснащені всіма запобіжними пристосуваннями, передбаченими стандартами ЄС та директивою RoHS. Всі ці машини мають мотор-редуктор, кулачок, таймер зупинки та диски.
Диски:
оскільки вони виготовлені з алюмінію, швидко нагріваються, що, одночасно зі зниженням заданої температури з 150°С-170°C до +130°C завдяки спеціальній обробці їх поверхні, дозволяють досягти значного енергозбереження;
завдяки цій же обробці дозволяють заготовкам піци легко ковзати;
завдяки зниженій температурі зберігають високу якість тіста;
завдяки своїй особливій будівлі дозволяють отримати заготовки з традиційним бортиком.
Відстань між дисками знаходиться в діапазоні від 105 мм для маленьких (PF33) до 115 мм для великих моделей (PF45).
Тривалість пресування (від 0,1 до 1,5 с) і температура (+130°C) варіюють залежно від температури тесту, що закладається (рекомендована температура закладеного тіста в діапазоні від +6°C до +20°C).
Товщина тіста легко регулюється завдяки повороту ручки, розташованої під нижнім диском. Якщо захисні решітки було знято - то необхідно буде поставити їх на місце правильним чином для того, щоб машина працювала справно, інакше вона може не запуститися.
оскільки вони виготовлені з алюмінію, швидко нагріваються, що, одночасно зі зниженням заданої температури з 150°С-170°C до +130°C завдяки спеціальній обробці їх поверхні, дозволяють досягти значного енергозбереження;
завдяки цій же обробці дозволяють заготовкам піци легко ковзати;
завдяки зниженій температурі зберігають високу якість тіста;
завдяки своїй особливій будівлі дозволяють отримати заготовки з традиційним бортиком.