Замовити дзвінок
49051, УКРАЇНА, м. Дніпро, вул. Каштанова, 15А

Пн-Пт: 8:30-17:00 | Сб, Нд: вихідний

Як обрати професійну пекарську лопату для піци

Велике розманіття розмірів і альтернативних форм, способи зчеплення з рукояткою та матеріали виготовлення, а також суцільна або перфорована поверхня дозволяють кожному пиццайоло вибрати найкращу лопату й інший інвентар для піцерії відповідно до їх персональних потреб.

Чому саме лопати «Gi.Metal»?

Ці пекарські лопати створені саме для того, щоб безпечно підняти піцу з робочої поверхні та вставити її в духовку. Вони мають розміри та форми для підхоплення різних типів піци й розрізняються за довжиною, яка відповідає самим різним робочим просторам: якщо лопата буде занадто довгою, то ви не зможете нормально переміщатися з нею по кухні, а якщо занадто короткою - вам буде дуже складно нормально їй орудувати в печі або духовці.

Компактні пекарські лопати «Gi.Metal» дозволяють вам працювати дуже швидко й ефективно: помістити піцу в духовку, піднімати її за край, щоб перевірити ступінь готовності, а також виймати з печі вже готовий ароматний продукт. Ретельно продумані габарити та розмірна сітка «Gi.Metal» гарантують правильне захоплення та дозволяють утримувати форму будь-якої піци на кожному з етапів її приготування: завантаженні в піч, поворотах і переміщеннях в жарочній камері, вивантаженні та подачі на стіл.


Дерево, сталь чи алюміній?

Якими характерними перевагами та недоліками володіє кожен з цих трьох матеріалів, що становлять цілісну професійну лопату для піци «Gi.Metal»? Давайте розглянемо їх детально:

1.Лопата для піци з дерева. Деревина - матеріал для виготовлення кухонного начиння, що має багатовікові традиції та легко обробляється навіть вручну, без використання спеціальних промислових машин. Єдиними її недоліками є короткий термін служби та проблеми з підтриманням необхідної на професійній кухні гігієни. 

Деревина, яку використовує для виробництва своїх лопат «Gi.Metal», має собою пропарений бук без будь-яких клейових домішок, який обробляють спеціальним нетоксичним (натуральним) методом, сертифікованим для використання в харчовій промисловості, тому в питанні як вибрати лопату для піци можна навіть не мати сумнівів.

2.Сталева лопата для піци. На відміну від дерев'яних, такі лопати мають більш тривалі життєві характеристики, велику гладкість і міцність: вони легко витримують удари, яким піддаються в процесі роботи між стільницею та духовою шафою. 

Виготовляються такі лопати з оригінальною нержавіючої сталі суто європейського виробництва та має вкрай низький відсоток нікелю, що не викликає алергічних реакцій у кухарів. Єдиний мінус сталевих лопат «Gi.Metal» - їх вага, яка набагато більше, ніж у алюмінієвих.

3. Лопати для піци з алюмінію. Вони неймовірно легкі, мінімізують тертя між тестом і лопатою, що дозволяє робити завантаження і вивантаження піци з духовок плавними природними рухами. Надзвичайна міцність і довговічність таких лопат обумовлена ​​унікальними властивостями самого металу. А їх вага зменшується ще більше за рахунок самої конструкції та створюваної на поверхні перфорації. 

Всі алюмінієві сплави в лопатах «Gi.Metal» мають спеціальну обробку для найбільш ефективного їх опору зовнішнім впливам і підвищення гігієнічності. Анодування золотом (Gold), а також жорстке та нейтральне анодування (Azzurra, Napolitana, Gluten Free, Alice and Aurora) - це лише деякі із спеціальних методів обробки, які застосовує «Gi.Metal», щоб поверхня алюмінієвих виробів була естетично приємною і максимально захищеною від окислення. Недоліків у них немає, оскільки вони мають найвитонченішу обробцку на складному ультрасучасному обладнанні.


Перфорація або цільна поверхня?

Серед професійних піццайоло маються затяті шанувальники кожного з цих видів лопат:

  • Лопати з поверхнею без отворів використовують ті кухарі-консерватори, для яких дуже важливі традиції, максимальна стабільність і найбільша жорсткість.
  • Перфоровані лопати цінують за їх надзвичайну легкість, гнучкість інструмента на стільниці, а також видалення всіх надлишків борошна з кожної відправленої в піч піци.

Саме «Gi.Metal» увійшла в світову історію як перша компанія, яка розробила та запустила в масове виробництво лопати з перфорованою поверхнею, яка максимально відсіває надмірну кількість борошна із дна піци при її шляху до духовки та входить практично в кожен набір лопат для піци.

Ця інновація позбавила пиццайоло від багатьох проблем, адже під час підготовки та наповнення піци борошно з робочого столу постійно прилипає до дна, а потім перевозиться усередину духовки, де потім і спалюється, що значно впливає на якість готового продукту. В результаті ми маємо дим, осад із пригорілого борошна та гіркий смак піци.

Головні переваги перфорованих лопат «Gi.Metal»:

  • Зменшена площа поверхні мінімізує тертя між тестом і лопатою
  • Гладкі й округлі кінці розрізів дозволяють плавно ковзати навіть самому вологому тесту
  • Максимально знижена витрата борошна при готуванні піци
  • Зменшена вага лопати робить поводження з нею дуже зручним і природним
  • Скорочується кількість очисток духовок і розташованих поруч з ними поверхонь
  • Поліпшення смакових якостей піци за рахунок мінімальної кількості прилипшого до її основі борошна

Прямокутна чи кругла?

Кожна піца лопата, що пропонує «Gi.Metal», має добре продумані форми, які дозволяють вам легко й акуратно підхопити піцу зі столу та завантажити її в піч, уникаючи деформацій і пошкоджень.

Прямокутна форма лопати - це традиційний вибір для максимально акуратного підхоплення піци. Такі лопати мають найбільшу площу поверхні та скошення в передній частині, які дозволяють легко підчепити піцу, повністю умістивши її при підйомі, а також завантажити до пічі без будь-яких ускладнень.

Круглі лопати мають розширену площу захоплення зі скосом по всій робочої окружності, що дозволяє захватувати піцу не тільки спереду, але і з боків. Завдяки скошеним з усіх боків кутам, вони дозволять помістити піцу посередині духовки, що дозволяє забезпечити її рівномірне прожарювання та використовувати піч з максимальною ефективністю.


А що до розмірів?

Розміри необхідної вам пекарської лопати безпосередньо залежать від обсягів виробляємої піци. Діаметр піци стандартних розмірів - від 33 до 36 сантиметрів, а діаметр «сімейних» піц зазвичай становить 45-50 сантиметрів.

Якщо ваша піца матиме дуже великі розміри й овальну форму, то мова йде вже про так звану «піца-лопату», яку також ще називають «Spianata», «Stirata romana» або «Pizza alla romana». Для такого виду піци буде потрібна велика прямокутна пекарські лопата.

Довжину ручки лопати підбирають, виходячи з розмірів вашої духовки або піца-печі. Вона повинна бути досить довгою, щоб уберегти вас від опіків. Для невеликих барних і тунельних печей рекомендуємо вибирати лопату з довжиною ручки менше 30 сантиметрів. Лопати з 60-сантиметровими ручками призначені для професійних електричних печей, а якщо довжина ручки становить 120-200 сантиметрів, то ці лопати застосовуються для великорозмірних промислових печей.

Три професійних рівня для всіх потреб

Якщо ви зібралися лопата для піци купити Україна, то вартість пекарських лопат «Gi.Metal» варіюється від професійного рівня та потреб широкого кола користувачів. Ціна лопати залежить від:

  • типу користувача (шеф-кухар, професіонал чи рядовий любитель);
  • способів і частоти використання інструменту (яку кількість піци планується випікати щодня);
  • якості сировини та процеси, якими піддаються матеріали.

Весь спектр інвентарю для піцерії «Gi.Metal» доступний за посиланням: https://kodaki.ua/catalog/stock/for-pizza/gi.metal/

Завод-виробник дає повну гарантію на товар протягом 12 місяців із дня продажу. Консультанти інтернет-магазину «Kodaki-Shop» завжди допоможуть вам вибрати найбільш відповідну до ваших потреб модель обладнання, а також дадуть корисні поради та рекомендації щодо його експлуатації.

Чекаємо на ваші дзвінки!


  • Як обрати професійну пекарську лопату для піци

Tags піца інвентар, лопата для піци купити, лопата для піци, купити лопату для піци, професійна лопата для піци купити, піца лопата

Підпишіться та отримуйте новини, акціїї та спеціальні пропозиції  

Ми працюємо для Васпн-пт: 8:30-17:00
сб, нд: вихідний
+38 050 88 757 33

+38 068 348 87 97

© "КОДАКИ", 1992–2024.
Всі права захищені.

Зверніть увагу, що комлектація та зовнішній вигляд товару можуть відрізнятися від зображених на фото. Виробник може змінювати вигляд та комплектацію різних партій товару.
Адміністрація сайту в односторонньому порядку може вносити необхідні зміни в описах товарів, їх технічних характеристиках та вартості, не повідомляючи про це відвідувачів. При цьому ціна кожної окремої одиниці товару, вартість якої була оплачена покупцем в повному обсязі, не може змінюватися продавцем в односторонньому порядку.
Проходячи реєстрацію на сайті kodaki.ua ви зобов'язані надати тільки точну та достовірну інформацію про себе, а також свої реальні контактні дані. При пройденої реєстрації вам буде надано персональний логін і пароль, за який ви несете персональну відповідальність і не повинні передавати ці дані третім особам.
Обробка, зберігання та забезпечення конфіденційності та безпеки персональних даних здійснюється відповідно до чинного українського законодавства в сфері захисту персональних даних.
Ми готові відповісти на всі ваші запитання та надати повну та точну інформацію про нашу продукцію.
Ми прагнемо забезпечити вас максимально достовірною та актуальною інформацією.