Зберігання товару, що швидко псується, і його демонстрація покупцям відбувається в холодильній вітрині. За допомогою даного обладнання можна збільшити обсяги продажу товару та запобігти його псуванню.
Види холодильних вітрин
Існуючі нині дані вітрини умовно можна розділити кілька груп. Вони класифікуються за такими ознаками:
- за варіантом експлуатації - з розміщенням на підлозі або столі;
- за варіантом поверхні - відкритого або закритого виконання;
- за варіантом охолодження (статичні, динамічні);
- за функціональністю;
- за типом установки (кутові, у вигляді пристроїв, що окремо стоять, або пристінні);
- за особливостями конструкції (горизонтальні, вертикальні).
Також відрізняються холодильні вітрини та температурним режимом. Вони бувають:
- Середньотемпературні. Такі вітрини ставлять у магазинах, де реалізується молочна та рибна продукція, ковбаси. Вони підтримують температуру від 0 до 8 градусів. Такі вітрини мають середній розмір, оснащуються потужним компресором, а підсвічування товару використовується внутрішнє освітлення;
- Низькотемпературні. Вони використовуються для зберігання заморожених продуктів. Вони можуть підтримувати умови всередині корпусу від -10 до 20 градусів. Незважаючи на те, що вони оснащені продуктивними компресорами, споживають порівняно трохи електроенергії. У деяких моделей є функція автоматичного розморожування, що скорочує час розморожування;
- Комбіновані. Такі вітрини поєднують якості двох попередніх типів. Вони підтримують температуру від -6 до 6 градусів.
Різним може бути і дизайн холодильних вітрин. Найчастіше в магазинах можна побачити «гірки» – вітрини, призначені для зберігання напівфабрикатів, заморожених продуктів чи субпродуктів. Скло у них схоже на купол.
Вітрини панорамного типу ставлять у середині зали, так покупцям легше розглянути товар з усіх боків. А для невеликих площ підходять кутові моделі. Зберігання напоїв частіше організовують у шафах із магнітними замками.
Вибір холодильної вітрини
Різноманітність холодильних вітрин може утруднити їхній вибір. І щоб не помилитися, слід знати, на які особливості треба звернути увагу в першу чергу. Це:
- Термін гарантії компресора. У разі можна визначити, який період служби розрахована дана деталь;
- Наявність функції автовідтавання. Як правило, вітрини з цією функцією мають більшу вартість, ніж звичайні варіанти, але в цьому випадку не доведеться розморожувати її самостійно;
- Вид системи охолодження. Вона може бути динамічна та статична. Найбільш кращим варіантом є динамічна система, в цьому випадку повітря примусово подається всередину і обдуває всю продукцію, що знаходиться. Вітрини із статичною системою використовують для свіжих продуктів.
Категорія з холодильними вітринами у нашому інтернет-магазині
Вітрини холодильні
Також потрібно врахувати температурний режим, у разі потрібно врахувати асортимент і тип товару. А для зручності роботи та комфорту покупців можна вибрати вітрини з підсвічуванням.
Зберігання товару, що швидко псується, і його демонстрація покупцям відбувається в холодильній вітрині. За допомогою даного обладнання можна збільшити обсяги продажу товару та запобігти його псуванню.
Види холодильних вітрин
Існуючі нині дані вітрини умовно можна розділити кілька груп. Вони класифікуються за такими ознаками:
- за варіантом експлуатації - з розміщенням на підлозі або столі;
- за варіантом поверхні - відкритого або закритого виконання;
- за варіантом охолодження (статичні, динамічні);
- за функціональністю;
- за типом установки (кутові, у вигляді пристроїв, що окремо стоять, або пристінні);
- за особливостями конструкції (горизонтальні, вертикальні).
Також відрізняються холодильні вітрини та температурним режимом. Вони бувають:
- Середньотемпературні. Такі вітрини ставлять у магазинах, де реалізується молочна та рибна продукція, ковбаси. Вони підтримують температуру від 0 до 8 градусів. Такі вітрини мають середній розмір, оснащуються потужним компресором, а підсвічування товару використовується внутрішнє освітлення;
- Низькотемпературні. Вони використовуються для зберігання заморожених продуктів. Вони можуть підтримувати умови всередині корпусу від -10 до 20 градусів. Незважаючи на те, що вони оснащені продуктивними компресорами, споживають порівняно трохи електроенергії. У деяких моделей є функція автоматичного розморожування, що скорочує час розморожування;
- Комбіновані. Такі вітрини поєднують якості двох попередніх типів. Вони підтримують температуру від -6 до 6 градусів.
Різним може бути і дизайн холодильних вітрин. Найчастіше в магазинах можна побачити «гірки» – вітрини, призначені для зберігання напівфабрикатів, заморожених продуктів чи субпродуктів. Скло у них схоже на купол.
Вітрини панорамного типу ставлять у середині зали, так покупцям легше розглянути товар з усіх боків. А для невеликих площ підходять кутові моделі. Зберігання напоїв частіше організовують у шафах із магнітними замками.
Вибір холодильної вітрини
Різноманітність холодильних вітрин може утруднити їхній вибір. І щоб не помилитися, слід знати, на які особливості треба звернути увагу в першу чергу. Це:
- Термін гарантії компресора. У разі можна визначити, який період служби розрахована дана деталь;
- Наявність функції автовідтавання. Як правило, вітрини з цією функцією мають більшу вартість, ніж звичайні варіанти, але в цьому випадку не доведеться розморожувати її самостійно;
- Вид системи охолодження. Вона може бути динамічна та статична. Найбільш кращим варіантом є динамічна система, в цьому випадку повітря примусово подається всередину і обдуває всю продукцію, що знаходиться. Вітрини із статичною системою використовують для свіжих продуктів.
Категорія з холодильними вітринами у нашому інтернет-магазині
Вітрини холодильні
Також потрібно врахувати температурний режим, у разі потрібно врахувати асортимент і тип товару. А для зручності роботи та комфорту покупців можна вибрати вітрини з підсвічуванням.