Що таке сучасний харчоварильний котел
Харчоварильний котел - незамінний засіб для приготування та розігрівання їжі для підприємств сфери громадського харчування. Вони можуть готувати як супи, так і різноманітні соуси. Такий котел стане незамінним обладнанням у дитячих і громадських їдальнях.
Котел складається з циліндричної ємності з опорами. Його можна використовувати для приготування перших страв (борщ, суп, бульйон), гарнірів (плов, каші, картопля, макарони, рагу), третіх страв (соуси, узвари). Даний кухонний атрибут стане вашим помічником при варінні великих обсягів їжі, а також завжди збереже початкові поживні та вітамінізовані властивості продуктів.
Перед тим як обрати харчоварильний котел, необхідно розібратися з його різновидами.
Варильні котли поділяють по виду енергоносія та способу обігріву. За видами енергоносія існують котел харчоварильний електричний та котел із газовим пальником. Електричні котли найбільш популярні на відміну від своїх газових «побратимів».
Обігрів стінок може проводитися від вбудованого парогенератора або прямим методом (безпосереднє нагрівання). Щодо переваг і недоліків, то котли безпосереднього нагрівання не мають виняткових особливостей. При процесі нагрівання ємності температура в них може розподілятися нерівномірно, що вимагає постійного контролю процесу приготування. А у разі тривалого варіння частина страви може значно пригоріти. З котлами ж непрямого нагріву таке практично не трапляється, що є фактором їх великої популярності.
Варочні котли купити можна з двома типами ємностей - статичної та зйомною. Стаціонарний котел менш рухливий, в нього завантажуються та вивантажуються страви вручну, а перекидний котел має поворотний редуктор, завдяки якому посудина може нахилятися. Такий тип ємності значно спрощує витягування продуктів, що дозволяє економити час.
Електричні котли мають ряд переваг, серед яких:
- Швидкість (страви готуються значно швидше, ніж в звичайних каструлях).
- Відсутність пригоряння (бо технологія готування повністю це виключає).
- Тепло (парогенератор рівномірно розподіляє тепло по увсій ємності, а термостат контролює оптимальну температуру).
- Гарантія від перегорання (котли непрямого обігріву забезпечені вбудованим краном, який не дає ТЕНам дмухнути, оскільки контролює рівень води в системі).
- Злив і очищення (цей же кран має функцію очистки системи та оснащений дренажної сіткою, яка захищає ТЕНи від засмічення).
- Кришка (сучасний харчоварильний котел має спеціальну кришку, що здатна до регулювання по завдяки вбудованому пружинному механізму).
Tags харчоварильний котел, котел харчоварильний електричний, варочні котли купити