Поверхні жарочні (тепани)
Розгорнути...Згорнути...
Готування на кількох сковородах є дуже незручним і займає багато зайвого часу, котрий у сфері громадського харчування є досить дорогоцінним, бо страви підгорають, а увага розсіюється. Щоб позбавити себе всіх цих проблем, можна скористатися поверхнею для смаження, що спеціально призначена для смаження відразу декількох блюд.
Опис поверхні для смаження
Така поверхня являє собою сучасну альтернативу пательням і має у складі пласку поверхню у який є поступовий прогрів. Вона знайшла широке застосування в місцях громадського харчування, на кухнях магазинів, що займаються продажем готової продукції, та й на домашній кухні поверхня для смаження теж знайшла своє місце. Обжарювання різних продуктів (м`ясо, риба, овочі та багато інших) відбувається швидко та легко, бо їх можна готувати як в посуді, так і без нього.
За значущістю жарочні поверхні абсолютно не поступаються звичайним плитам. Вони можуть працювати як автономно, так і в складі кількох технологічних ліній.
Характеристика поверхні для смаження
Поверхня для смаження оснащені регулятором температури поверхні, що робить їх використання ще зручнішим. У нижній частині поверхонь для смаження розташована спеціальна ємність для збору жиру та масла.
Робоча поверхня таких приладів може бути виготовлена з кераміки, чавуну або хромонікелевої сталі.
Розрізняються всі поверхні за трьома типами:
гладка;
рифлена;
комбінована.
Вибір кожної з них може залежати від концепції закладу та складу його меню. Адже гладка поверхня набагато легше очищається, рифлена робить на продуктах красивий малюнок-гриль. Комбінована поверхня (в свою чергу) вважається найбільш зручною за рахунок використання в роботі функцій попередніх двох поверхонь.
Крім того, жарочні поверхні можуть бути підлоговими і настільними.
Основні переваги таких апаратів:
невеликі габарити та компактність конструкції дозволяють заощадити місце на кухні;
широкий спектр можливих для приготування страв;
багатофункціональність забезпечує жарку страв як в посуді, так і без нього;
є кілька зон для нагріву, завдяки яким можна задати необхідну температуру та готувати відразу декілька страв на однієї поверхні;
можливість легкого очищення за рахунок спеціального бортику, який не дозволяє розбризкувати жир по всьому приладу;
якісне покриття, що повністю відповідає санітарно-епідеміологічним вимогам, що забезпечує тривалу та безперебійну роботу апарату;
проста конструкція дозволяє використовувати поверхні для смаження без спеціальних навичок.