Грилі контактні
Розгорнути...Згорнути...
Гриль контактний - це просте в роботі обладнання для закладів швидкого харчування та торгівлі на вулиці. Використовується такий гриль для готування широкого асортименту різних страв. Принцип його роботи полягає в прямому контакті нагрівальних приладів з їжею.
Переваги гриля контактного
Таке обладнання універсальне, може приготувати різне м'ясо, рибу і інші напівфабрикати, які призначені для готування таким способом. Основною перевагою контактного гриля є швидкість приготування їжі. Завдяки теплопередачі з двох або декількох сторін, значно зменшується час для приготування, мінімізуються втрати тепла і економиться електроенергія.
Ідеальна прожарка різних продуктів харчування по товщині забезпечується рівномірним і одночасним нагріванням контактних жарочних пластин. При використанні контактного гриля зменшується ризик підгоряння продуктів завдяки регулятору температури, яким можна вказати точну температуру (в межах від 0 до 400 ° C) а також швидкість нагріву елементів.
Технічні характеристики та додаткові складові гриля контактного
Корпус обладнання найчастіше виготовляється з нержавіючої сталі, а жарочні поверхні, куди монтуються нагрівальні елементи, виконуються з чавуну, нержавіючої сталі або склокераміки і можуть мати антипригарне покриття. У комплекті до грилю найчастіше додається піддон для відходів продуктів приготування, а також щіточка або скребок більш зручного очищення апарату.
Як обрати гриль контактний
Перш ніж купити гриль контактний, потрібно розуміти їх основні відмінності. Головною відмінністю всього притискного обладнання є нагріваюча поверхня, яка може бути виконана в 3 різних інтерпретаціях:
Гладка поверхня - ідеальний варіант для приготування різних страв з риби, інших морепродуктів, птиці. Як правило, позначається індексом L.
Поверхня рифлена - додає структуру продукту, підійде для приготування стейків. Як правило, позначається індексом R.
Поверхня комбінована - припускає наявність обох поверхонь (рифлену і гладку) в співвідношенні 50/50. Це дає можливість урізноманітнити меню найрізноманітнішими видами страв. Позначається індексом М.